Online Marketing

Online marketing is het medium voor ondernemingen om een product of dienst te verkopen. Directe koppeling tussen advertising en verkopen (CPS) is wat ondernemingen vandaag de dag zoeken. Reguliere reclame is nog wel lucratief voor branding, maar niet meer om verkopen te verhogen. Daar zijn nu echt andere wegen te bewandelen, zoals bannering, affiliatie marketing en virals doen het vooral goed.

Het is oppassen met bannering, aangezien mensen banner moe aan het worden zijn. Bedenk maar zelf hoe weinig je nog naar banners kijkt. Interactieve features doen het nog wel goed, maar je moet echt eruit springen om views te genereren en uiteindelijk tot die verkoop te komen.

Affiliate marketing is de koppeling tussen advertising en verkopen, waarbij de affiliate wordt beloond op verkopen via zijn kanalen. Groot affiliate netwerk in Nederland is Tradetracker met bekende advertisers, maar niet echt de top merken. Daar is het netwerk van Zanox veel beter in. Zij hebben top advertisers zoals Zalando en Bijenkorf.

Virals zijn foto’s, filmpjes, interactieve games en ook teksten die zo geweldig zijn en aandacht trekken dat iedereen die wilt delen met vrienden etc. Het is een sneeuwbal die op internet gaat rollen en waarbij je niet weet wanneer die gaat stoppen. Op de weg naar beneden neemt de sneeuwbal veel sneeuw (lees traffic) mee en wordt de bal (lees exposure) alleen maar groter. Op deze wijze trek je veel verkeer en ziet iedereen het merk of product en wordt deze ook beter onthouden.

Mijn specialiteit ligt op het gebied van affiliate marketing. Daarbij heb ik veel ideeën die ik in de markt ga zetten. Dit zal voornamelijk gericht zijn op eigen netwerken, waarbij een perfecte match gevonden zal worden tussen advertisers en affiliates. Hierbij gaat het om zoveel mogelijk lagen uit een netwerk te snijden en de leverancier zo effectief mogelijk te koppelen aan het laatste verkooppunt of zelfs direct aan de consument. Vergeet niet de laatste verkoper, omdat zij enorm veel werk uit handen nemen. Door middel van inventieve virals zullen click rates boven gemiddeld zijn.

Op deze site kun je mijn ideeën volgen via mijn blogs en nieuws items.

Copyright © 2012 VBFA - Alle rechten voorbehouden | Webdesign en CMS door Mennes Creative